Bouwbedrijf en begeleiding

Erkende leerbedrijven

De Bouwmensen vestigingen werken samen met vrijwel alle erkende leerbedrijven in de bouw. Voor deze gecombineerde opleiding moet een bouwbedrijf geschikte werkzaamheden hebben voor zowel het BBL gedeelte als voor het doorgroeien naar een functie als werkvoorbereider of uitvoerder. Bouwmensen zorgt voor een geschikt bedrijf, maar als je zelf al een voorkeur hebt voor een bouwbedrijf, dan zal overlegt worden met het bedrijf of zij geschikt zijn voor deze gecombineerde opleiding. Als dat zo is, dan kan je via de Bouwmensen vestiging daar aan het werk.

Begeleiding tijdens de opleiding

Bij het bouwbedrijf zal je door een leermeester, of begeleidend vakman begeleid worden voor het BBL gedeelte. Daarnaast zal een begeleider van de Bouwmensen vestiging waar je in loondienst bent, een aantal malen per jaar langs komen om niet alleen de vorderingen te bespreken, maar ook de relatie onderling en de verwachtingen die jij en het inlenend bedrijf van elkaar hebben.

In het tweede jaar en vooral in het derde jaar, zal je bij het bouwbedrijf ook kennis maken met werkzaamheden op het vlak van werkvoorbereiding en uitvoering, daarbij zal je door een mentor van het bedrijf begeleid worden die jou hierbij kan ondersteunen. Het bedrijf wil jou graag zien groeien en zal jou na de opleiding graag in loondienst nemen, ook dit wordt besproken tijdens de opleiding.